ارزیابی حسی چگونه به توسعه محصول و صادرات کمک میکند؟

اخبار

شرکت دانش بنیان طعم و عطر ماگنولیا

ارزیابی حسی چگونه به توسعه محصول و صادرات کمک میکند؟

هدف واحد تحقیق و توسعه در هر شرکتی، تولید محصولاتی با مشخصات قابل قبول و هزینه معقول است که مورد پذیرش مصرف کننده نیز باشد. توسعه محصول می تواند سفری آرام و خسته کننده باشد که هیچ تضمینی برای موفقیت آن وجود ندارد. بنابراین هر کاری که یک توسعه دهنده محصول بتواند انجام دهد که نشان دهد در مسیر درست حرکت می کند، یک گام به سوی موفقیت به حساب می آید. ارزیابی حسی یک روش سریع و همچنین ارزان برای ارزیابی محصولات در طول فرایند توسعه است. ارزیابی حسی قضاوتی جامع و کامل در رابطه با تمام هویت یک محصول غذایی اعم از شکل ظاهری، عطر، طعم، بافت، بسته بندی و … است و اطلاعات مفیدی در رابطه با ادراک انسان از یک محصول غذایی و در نتیجه پذیرش یا عدم پذیرش آن توسط مصرف کننده در اختیار صنایع غذایی قرار می دهد.

ارزیابی حسی از گام توسعه محصول فراتر رفته و متخصصان حسی از آغاز یک ایده تا حفظ کیفیت محصول در بازار می توانند با ارائه داده های بی طرف به عنوان یک شریک تجاری استراتژیک ایفای نقش نموده و به تصمیمات شرکت در جهت کاهش ریسک کمک نمایند.

یک از اهداف مهم هر شرکت، گسترش آن و کسب مزیت رقابتی در بازارهای داخلی و همچنین جذب بازارهای خارجی و صادرات به کشورهای دیگر است. اما نکته مهم در اینجا تولید محصولی است که مورد پذیرش مردم کشور هدف باشد. در شرکت های بزرگ و معتبر دنیا، تنها تولید محصولات منطبق با استانداردهای جهانی هدف نیست؛ بلکه هدف اصلی تولید محصولی با بهترین خصوصیات حسی و متناسب با ذائقه مشتری است.

از سوی دیگر، ارزیابی حسی یکی از رویه های اجباری در مراکز بازرسی واردات بسیاری از کشورهای وارد کننده است. به عنوان مثال، در ایالات متحده آمریکا، بازرسان اداره غذا و دارو (US FDA) به طور مستقیم از محموله های وارداتی غذایی نمونه گیری و آن ها را ارزیابی می کنند.

بنابراین، داده های ارزیابی حسی، صنایع غذایی را برای تعیین استراتژی های گسترش و یا ورود به بازار مهیا می کنند. ارزیابی حسی به آن ها کمک می کند تا قبل از هرگونه اقدام یا تصمیم گیری درباره توسعه یک محصول، دانش کافی از بازار هدف به دست آورده و محصولات خود را از هر لحاظ متناسب با ذائقه و فرهنگ کشور هدف طراحی نمایند تا ریسک و هزینه های ناشی از عدم پذیرش محصول تولید انبوه شده را کاهش داده و به حداقل برسانند.

 

نوشتهٔ پیشین
معرفی کتاب «راهنمای کاربردی ارزیابی حسی کالا»
نوشتهٔ بعدی
آزمون های ارزیابی حسی را بشناسیم

درباره شرکت

شرکت دانش بنیان طعم و عطر ماگنولیا بزرگترین طراح و تولید کننده انواع طعم دهنده، رنگ خوراکی طبیعی، و چاشنی در ایران می باشد که از سال 1383 فعالیت خود را آغاز نموده است

نخستین مجله علمی «ارزیابی حسی» در ایران:​

معرفی ارزیابی حسی، تکنیک ها و کاربردها ،نقش ارزیابی حسی در صنایع غذایی